Tietopankki

Hypervolt on lihashuoltovasara, joka on tärinähierontaa ja jota käytetään pehmentämään kipeytyneitä ja jäykkiä lihaksia. Pelkkä Hypervolt ei ammattilaisen käsiä korvaa, mutta se täydentää manuaalista hierontaa. Monet hyvinvointialan ammattilaiset käyttävätkin tätä apuvälineenä vastaanotollaan hoidon lisänä.

Minulle voit maksaa työnantajan tarjoamilla hyvinvointi-ja liikuntaetuuksilla seuraavilla maksuvälineillä: ePassi, Eazybreak, Edenred ja Smartum. Hyvinvointietuudella voit ostaa hierontoja tai jalkahoitoja ja liikuntapassilla esim. treeni- tai ravinto-ohjelman tai PT-valmennuksen/tunnin.

Hieronnalle on myös kontraindikaatioita eli vasta-aiheita, jolloin joko osaa hieronnasta ei voida suorittaa, hierontaa joudutaan mukauttamaan tai sitä ei voida tehdä ollenkaan. Hierojalta kannattaa aina kysyä jo aikaa varatessa, jos jokin asia askarruttaa tai epäilyttää.

Triggerpiste

06.11.2019

Triggerpisteet ovat kipupisteitä, jotka pitävät lihaksia tai koko lihasryhmiä jatkuvassa jännityksessä. Triggerpisteet ovat seurausta aineenvaihduntahäiriöstä. Jos aineenvaihdunta häiriintyy, lihassyihin alkaa ilmestyä kovettumia. Ne voivat olla herneen, nuppineulanpään tai ranskanpastillin kokoisia. Kovettumat pitää hajottaa, koska ne estävät...

Liukukuppaus

06.11.2019

Liukukuppaus (eli kuivakuppaus, imukuppihieronta) on kansanparantamiseen kuuluva vanha hoitomuoto, jossa on eri käyttömuotoja: liukukuppaus, pistekuppaus, kestokuppaus ja tulikuppaus. Hoidon jälkeen on hyvä ottaa rennosti, juoda paljon vettä ja välttää saunomista sekä rankkaa liikuntaa.

Plantaarifaskiitilla tarkoitetaan jalkapohjan kantakalvon rappeumaa. Jännekalvon rappeuman syy ei aina ole selvä, mutta usein siihen liittyy tavallista suurempi jalkaterän rasitus tai voimakas ponnistus. Ylipaino, huonto kengät, kireä tai heikko pohjelihas, kireä akillesjänne, toistuva rasitus esimerkiksi pitkäkestoinen seisominen tai juokseminen,...

Luo kotisivut ilmaiseksi!