Merisuolakääre tuki- ja liikuntaelinten kipuihin

02.02.2021

Merisuolakääre on vanha perinteinen, turvallinen ja tehokas hoito, joka on erinomainen hoitotapa mm. tulehduksiin, turvotuksiin, nivel- ja lihaskipuihin sekä venähdyksiin. 

Mihin merisuolakääre hoito perustuu? Merisuolakääreen teho perustuu osmoosiin, jossa nestepaine-ero saa kudoksessa olevan ylimääräisen nesteen kulkemaan solukalvojen läpi matalampaan paineeseen ja näin nopeuttaa tulehdusnesteen poistumista kudoksista samalla vauhdittaen myös paranemista, eli tehostaa aineenvaihduntaa kipualueella. Kääre myös viilentää tulehtunutta kohtaa, jolloin kudoseen ei pääse kertymään uutta nestettä niin nopeasti, jolloin kipu lievittyy, tulehdus vähenee ja mahdollinen turvotus poistuu.

Mikäli kehossa on tulehdusta tai kipuja, niitä on hyvä hoitaa ennen hoitoon tuloa merisuolakääreellä. Merisuolakäärettä voi myös käyttää ja on ehdottomasti suositeltavaa käyttää hoidon jälkeen hoitovaikutuksen tehostamiseksi.

Valmistus: Sekoita 3 rkl puhdistamatonta merisuolaa 1 l huoneenlämpöistä vettä. Voit myös liuottaa suolan esim. 3dl kuumaa vettä, ja sekoittaa liuenneen suolan 7 dl kylmää vettä, niin että valmis liuos on huoneenlämpöistä (20 - 22 asteista). Älä kuitenkaan keitä suolaa, ettei sen koostumus muuttuisi. 

Käyttö: Kun suolaliuos on valmis, kasta siihen pyyhe, sukka tms. (esim. pellava/frotee/luonnonkuituinen) ja purista kuivaksi, niin ettei valu vettä ja laita kipeän kohdan päälle vähintään 45 min. Mikäli suolavettä jää yli, liuoksen voi säilyttää huoneenlämmössä esimerkiksi kylpyhuoneessa ja käyttää useamman kerran. Merisuolaliuos säilyy hyvin.

Käytä ehdottomasti puhdistamatonta karkeaa merisuolaa, jotta tulee varmasti oikea mittasuhde ja osmoosi pääsee toteutumaan! Tavallinen normisuola ei käy lisäaineiden takia!

HUOM! Munuais, virtsarakko tai eturauhas vaivaisen tulee käyttää +37 asteista vettä! Tulehdusvaiheessa ja mm. akuutissa iskias-oireessa pitää välttää kaikkea lämmintä.

Hoitoaika: Hoidetaan 1-3 kertaa päivässä n. 45-60 minuuttia. Jatka hoitoa muutaman päivän ajan peräkkäin ja pidä sitten pari taukopäivää. Akuuttitilanteissa merisuolakäärettä voi käyttää kerran tunnissa noin 10-15 minuuttia kerrallaan. Kun kääre alkaa tuntumaan lämpöiseltä. Voit kääntää kääreen toisinpäin ja jatkaa hoitoa. Tarvittaessa voit tehostaa hoitoa kylmäpakkauksella. 

Oireiden pitkittyessä varaa aika Perinteiseen jäsenkorjaukseen ja/tai neuvottele lääkärin kanssa lisätutkimuksista. 

Käyttö eri vaivoissa: 

  1. HOX! Hoidettava kohta kannattaa aina suojata muovilla, jotta et sotke vaatteita/kalusteita ja päällimmäiseksi on hyvä laittaa jotain lämpöistä = villasukka, villahuivi, viltti jne.
  2. Tennis- ja golfkyynärpää ja polvivaivat: pyyhkeen sijaan voidaan käyttää esim. tennissukkaa, josta on leikattu kärki pois. 
  3. Ranteen vaivat: särkeviä käsiä esim. jännetuppitulehdus tai rannekanavaoireyhtymässä voi hoitaa kätevästi kastamalla sormikkaan suolaliuokseen ja pukemalla ne käsiinsä tai kietoa pieni pyyhe ranteen ympärille ja elmukelmua päälle. 
  4. Olkapää, hartiat/niska ja lonkka-ja selkävaivat: alaselkään voi laittaa suolaveteen kastetun pikkupyyhkeen, ja kääriä elmukelmua päälle, niin voi samalla puuhastella kotihommia. Makuulla hoidettaessa, kannattaa asettaa iso muovi sängyn tai sohvan päälle, jotta alusta ei kastu. Peittele itsesi lämpimästi.
  5. Jalkaterän, jalkapohjan ja nilkan vaivat: jalkoihin voi laittaa suolaveteen kastetut villasukat ja päälle muovipussit. Suolaliuos on todella tehokas myös jalkapohjan kantakalvon tulehduksen (plantaarifaskiitti) hoitoon.
Luo kotisivut ilmaiseksi!