Erikois- ja akuuttihoidot

Erikois- ja akuuttihoidot

Akuuttihoito

Pyrin järjestämään sinulle ajan mahdollisimman nopeasti, jopa vuorokauden sisään, olipa se myöhään illalla, lomallani tai viikonloppuna!

Akuuttihoidossa käytän monipuolisia hieronta-tekniikoita, joilla hoidan äkillisen kiputilanteesi esim. selkäkivun (noidannuoli/issias) tai käyn läpi kehosi muut haastepaikat, joissa sinulla on ongelmia ja ne aiheuttavat päänsärkyä, käsien puutumista jne.

Hoito sisältää tutkimisen/haastattelun, ongelma-alueen täsmähoidon sekä kotihoito-ohjeet. Tarvittaessa myös kinesioteippaus sisältyy hintaan.

  • Hoito kestää n. 20 - 50min. riippuen vaivasta.
  • Hinta: 60€

Purentalihashieronta

Purentalihaskäsittely tuo apua esimerkiksi hampaiden narskuttelusta, purentavirheestä tai yleisesti kireistä purentalihaksista johtuviin kiputiloihin pään ja hartioiden seudulla. Sopii erityisesti myös tietokoneella istuville päätetyöntekijöille ja muille ergonomisesti huonoissa asennoissa työskenteleville.

Sisältää leukanivelen tutkimisen, kaulan, kallonpohjan, pään ja purentalihasten hieronnan. Osa purentalihaksista hierotaan myös suun sisäpuolelta. Tarvittaessa myös tehokas "purentalihaksen triggerpisteiden käsittely".

Hinnasto

Triggerpistekäsittely

Kärsitkö epämääräisistä vaivoista mm. lihassäryistä, raajojen puutumisesta, pääkivuista, kylmistä raajoista tai krampeista, noidannuolista, purentalihashäiriöistä tai plantaarifaskiitista, johon ei mikään hoitokeino ole tepsinyt? Näihin voi olla syynä triggerpiste.

Triggerpistekäsittelyssä vartaloa palpoidaan ensin kevyesti lihaskyhmyjen tunnistamiseksi. Sen jälkeen triggerpistettä painetaan hetki sormilla, kapulalla tai kädellä kunnes lihas alkaa rentoutumaan. Painaminen saattaa joillakin ihmisillä aiheuttaa epämukavan tuntemuksen tai kipua ennen kuin lihas rentoutuu.

Triggerpistehieronta on todella tehokas hoitomuoto lihasjännitysten vähentämiseksi ja liikeratojen laajuuden palauttamiseksi.

  • Triggerpistehieronta sisältyy klassiseen- ja urheiluhierontaan aina asiakastarpeen mukaan.

Liukukuppaus

Liukukuppaus (Imukuppihieronta, kuivakuppaus) on erittäin tehokas hoitomuoto, joka on ollut osa sekä kiinalaista että länsimaista lääketiedettä jo satoja vuosia. Imukuppihieronnassa eli kuivakuppauksessa kuppien hoitava vaikutus perustuu alipaineeseen, jota saadaan aikaan painamalla silikonisen tai kumisen kupin keskustaa tai pienissä kupeissa litistämällä kuppia. Hoidossa käytetään silikonisia kuppeja eli ne soveltuvat hyvin myös luonnonkumi-allergisille.

Miten se toimii? Ihoa, ihonalaiskudoksia ja lihaskalvoa nostetaan kupeilla irti alustastaan, eli mekaniikka on päinvastainen kuin hieronnalla. Kuppeja liu'utetaan ihoa pitkin tai pidetään paikoillaan. Alipaineella saadaan tilaa ihon alla oleviin kudoksiin ja aineenvaihdunta paranee ja liikkuvuus lisääntyy. Samalla hoidetaan tietenkin lihaksia, lihaskalvoja, kireyspisteitä ja ärsytetään akupunktiopisteitä. Hieronnan ohella tehtävä liukukuppaus nopeuttaa hoitotuloksen saamista ja tuntuu tosi miellyttävältä. Imukuppihieronnan kehutaan olevan niin tehokasta, että jo 15 minuutin hoito vastaa tunnin kestävää perinteistä hierontaa.

Kuppauksesta voi tulla ihoon pieniä verenpurkaumia tai mustelmia, mutta ne paranevat muutamassa päivässä. 

Kuivakuppauksen hyödyt ja esteet

Luo kotisivut ilmaiseksi!